Even voorstellen

WieMargriet
BeroepMet pensioen en past twee keer per week op haar kleinkinderen.

Over Margriet
Sinds twee jaar wonen Margriet en haar man Herman in een nieuwbouwappartement in Schoonhoven.

Vraag en antwoord

Jullie houden wel van een spelletje heb ik vernomen. Golf, tennis, bordspellen, bridgen...
Dat klopt! We bridgen regelmatig met bevriende stellen. Ze komen dan ’s middags al en tijdens het spelen eten we een hapje. Bij bridge speel je vierentwintig spellen verdeeld over zes rondes, dus ik heb geen tijd om uitgebreid te koken. Gelukkig heb ik alle Miele-apparatuur bij de hand, zodat ik snel wat lekkers op tafel kan zetten. Ik vind het wel lastig om iedere keer een nieuw gerecht te verzinnen. Ik hou van koken, maar een echte keukenprinses ben ik niet!

Jullie wonen nu ongeveer twee jaar in dit lichte appartement in Schoonhoven. Waarom vielen jullie voor deze woning?
Ons huis in Nieuwegein was plotseling verkocht en toen zochten we met spoed iets anders. We kwamen bij toeval in Schoonhoven terecht. Het is een charmant stadje waar het leven heel gemoedelijk is. We vielen voor dit huis vanwege het uitzicht op bomen en water én we konden er direct in. Ik hou niet van grote vierkante ruimtes, maar dit huis heeft een speelse indeling. We konden het helemaal inrichten zoals we zelf wilden, met verschillende gezellige hoekjes.

“We hebben een stoomoven met magnetronfunctie én een normale oven. Nu kan ik groenten stomen en tegelijkertijd een stokbrood afbakken. Ideaal!”


Wat waren jullie wensen voor de keuken?
We hebben in het verleden al veel verschillende keukens gehad en wisten goed wat we wilden: een strak aanrechtblad en een keuken met matte fronten. Alle muren en vloeren zijn uitgevoerd in dezelfde wittint als de keuken. Eigenlijk wilde ik een kookeiland, maar dat was helaas niet mogelijk. Dit was het laatste appartement wat beschikbaar was in het complex en alle leidingen waren al gelegd. We waren daardoor gebonden aan een bepaalde opstelling. Het werd een omgekeerde U-opstelling met extra kastruimte onder het raam. Oorspronkelijk zat er maar één lichtpunt boven de keuken, veel te weinig om goed te kunnen werken.

Keukenadviseur Koen van Keukencentrum Schoonhoven kwam met het idee voor een verlaagd plafond, zodat het toch mogelijk was om meerdere spotjes te plaatsen. We waren meteen te spreken over het keukenontwerp dat hij tekende naar aanleiding van onze wensen. Hij kwam ook met het idee om de vaatwasser wat hoger te plaatsen. Daar zijn we erg blij mee, want het is veel gemakkelijker met in- en uitruimen. Keukencentrum Schoonhoven maakt alles op maat, dus je maakt optimaal gebruik van de ruimte. We zijn helemaal happy met onze keuken!

Qua apparatuur waren jij en Herman het snel eens. Er moesten in ieder geval twee ovens komen. Waarom?
We zijn in het Miele Experience Center in Vianen geweest om te kijken welke apparatuur we wilden hebben. We hebben gekozen voor een inductiekookplaat, waar we erg blij mee zijn. De kookplaat werkt perfect en is heel gebruiksvriendelijk. In onze oude keuken hadden we alleen een combimagnetron, maar dat was niet handig. Als dat apparaat in gebruik was, kon je niets anders verwarmen. Vandaar dat we nu een stoomoven met magnetronfunctie hebben en een normale oven. Nu kan ik groenten stomen en tegelijkertijd een stokbrood afbakken. Ideaal! De magnetron gebruik ik voornamelijk voor het opwarmen van een potje voor de kleinkinderen. Onze kleindochters slapen hier regelmatig en dan is het altijd feest.

Groenten uit de stoomoven vinden we erg lekker. Asperges, boontjes, wortels… het gaat er allemaal in. De groenten blijven mooi van kleur en zijn veel knapperiger. Herman en ik houden erg van witvis: tong, kabeljauw, dorade. De kabeljauw bereid ik in de stoomoven, dan blijven alle smaken perfect behouden en blijft het een licht gerecht. Onze kinderen en kleinkinderen komen regelmatig bij ons eten en dan zeggen ze vaak: ‘We eten toch wel vis, hè.’ Ze hebben het niet van een vreemde, haha!

De DownDraft-afzuigkap is de ster van jullie keuken. Hiermee maken jullie vast indruk op jullie gasten?
Hun mond valt meestal open van verbazing. Ze vinden ‘m geweldig, en wij ook! In ons vorige huis hadden we een wandafzuigkap van Miele, maar dat vonden we hier niet mooi. Als je de DownDraft-afzuigkap niet gebruikt, zie je ‘m totaal niet zitten. Hij heeft een bijzondere vormgeving en zuigt etensluchtjes goed af. Ik zet ‘m vaak vlak voordat ik ga koken aan op de zachtste stand en tijdens het koken zet ik ‘m harder om optimaal af te zuigen. Dankzij de geïntegreerde ledverlichting heb je goed licht tijdens het koken.

Wat een mooie blikken hebben jullie in de keuken staan. Zit daar een bijzonder verhaal achter?
De blikken zijn van mijn opa geweest. Hij had vroeger een bakkerij in Noord-Holland. Deze blikken stonden in de bakkerij, maar waar ze voor werden gebruikt weet ik niet. We vonden het leuk om de strakke keuken te combineren met oude elementen. In de keuken hangen ook een vis en een artisjok van StigerWoods tegen de muur. Het lijken net tegels, maar het is hout dat is afgewerkt met epoxyhars. De artisjok vonden we gewoon mooi en de vis is wel toepasselijk, want het is een dorade die we regelmatig eten.

“Als je de DownDraft-afzuigkap niet gebruikt, zie je ‘m totaal niet zitten. Wij vinden ‘m geweldig, net als onze gasten!"

De keuken is gekocht bij Miele Kitchen Experience Partner Keukencentrum Schoonhoven in Schoonhoven.


Keukencentrum Schoonhoven
Lopikersingel 11
2871 AP Schoonhoven
0182-383018
Routebeschrijving
Bezoek website