Chocoladecakejes met olijfolie

Voor 8 cakejes

Ingrediënten
75 gram pure chocolade
100 gram olijfolie (Arbequina)
100 gram suiker
merg van 1 vanillestokje
2 eieren
75 gram zelfrijzend bakmeel
neutrale olie (om in te vetten)

Extra benodigdheden:
Muffinvorm
Huishoudfolie

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade boven een dichte stoomovenpan van 0,6 liter in stukjes en dek de pan af met huishoudfolie.
    Functie: Stomen / Koken universeel
    Temperatuur: 80 °C
    Tijd: 10 minuten
  2. Roer ondertussen de suiker, vanillemerg en olijfolie met de eieren los, totdat de suiker is opgelost.
  3. Voeg het bakmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Vet de muffinvorm in met de (neutrale) olie en bekleed deze met huishoudfolie.
  5. Vul de muffinvorm met het beslag en zet de vorm in de stoomoven.
    Functie: Stomen / Koken universeel
    Temperatuur: 100 °C
    Tijd: 22-25 minuten
  6. Laat de cakejes in de vorm afkoelen. Je kunt ze eenvoudig uit de vorm halen door voorzichtig aan het folie te trekken.
Tip
Lekker met frambozencoulis: pureer hiervoor verse of ontdooide frambozen en breng op smaak met poedersuiker en een paar druppels citroensap. Passeer de saus eventueel door een fijne zeef. Deze coulis kun je in de koelkast bewaren. Voor het serveren: leg de chocoladecakejes op een spiegeltje van frambozencoulis met een blaadje verse munt en wat verse frambozen.