Okonomayaki met gamba’s

Voor 12 hapjes

Ingrediënten

Voor de okonomayaki (Japanse pannenkoek):
170 gram bloem
6 gram bakpoeder
1 ½ ei
40 gram boter
250 ml dashi (Japanse bouillon)
2 bosuitjes
12 gamba's
koriander
3 el gebakken uitjes

Voor de okonomiyakisaus:
120 ml tomatenketchup
15 ml worcestersaus
90 ml mirin (zoete Japanse rijstwijn)
30 ml sojasaus
30 gram palmsuiker

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de dashi en eieren tot een glad beslag.
  2. Voeg bakpoeder toe en meng goed door. Snijd de bosuien in fijne ringen en meng deze door het beslag.
  3. Maak de gamba’s schoon en bewaar tot serveren in de koelkast.
  4. Breng voor de okonomiyakisaus de tomatenketchup, worcestersaus, mirin, palmsuiker en sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen.
  5. Verwarm de teppanyakiplaat voor op stand 8 á 9.
  6. Vet de teppanyaki of koekenpan in met olie.
  7. Schep het beslag op de teppanyakiplaat of in de koekenpan en vorm 12 kleine pannenkoekjes met een doorsnede van 6 cm.
  8. Bak aan beide kanten tot de okonomiyaki gaar is. Stoom* of bak de gamba’s gaar en leg deze op de okonomiyaki. Drapeer hier wat saus overheen.

    *Leg de gamba's in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
    Functie: Koken universeel
    Temperatuur: 85 ºC
    Tijd: 5-7 minuten, afhankelijk van de grootte
  9. Garneer het met de uitjes en koriander en serveer direct.
Tip
Meng wat witte kool met julienne gesneden wortel en maak aan met sushi azijn. Doe dit tussen de okonomiyaki en gamba. Zo ziet het gerechtje er nog lekkerder uit!