Piepkuikens in Oosterse marinade

Voor 4 personen

Ingrediënten
4 piepkuikens
2 lente-uien, in dunne ringetjes gesneden
100 gram bimi
1 gele wortel
4 paksoi
hoisinsaus

Voor de garnering:
1 stengel limoengras
1 limoen, in partjes gesneden
1 stronkje gember, in plakjes gesneden
1 Spaanse peper, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de combi-stoomoven voor op Hetelucht Plus 100 °C.
  2. Marineer de kip in de hoisinsaus gedurende 30 minuten.
  3. Verdeel de garnering over de bakplaat. Plaats de piepkuikens in een gelijke verdeling op de bakplaat.
  4. Verander de functie naar Combi-koken en stel de volgende stappen in:
    Stap 1
    Stand: Combi-koken / Hetelucht Plus
    Temperatuur: 100 °C
    Vochtpercentage: 100%
    Tijd: 20 minuten
    Stap 2
    Stand: Hetelucht Plus
    Temperatuur: 180 °C
    Vochtpercentage: 60%
    Tijd: 20 minuten
    Stap 3
    Stand: Grill, stand 2
    Vochtpercentage: 0%
    Tijd: 5 minuten
  5. Terwijl de piepkuikens garen, kan de groente voorbereid worden. Snijd de gele wortel, bimi’s en paksoi en plaats deze ieder apart in een stoomovenpan met gaatjes.
  6. Haal de piepkuikens uit de oven en stel via Koken Menu de stoomoven in om de groenten te stomen. Selecteer in Koken Menu de gele wortel, bimi en paksoi. Met de functie Koken Menu zorgt de stoomoven ervoor dat alle gerechten gelijktijdig klaar zijn.
  7. Als eerste plaats je de gele wortel in de stoomoven. Terwijl de groente in de stoomoven zitten is er tijd om de borden op te maken.
    Functie: Koken Menu
    Temperatuur: 100 ºC
    Tijd: 4 minuten
  8. Na 1 minuut geeft de stoomoven automatisch aan dat de bimi’s in de stoomoven geplaatst kunnen worden.
    Functie: Koken Menu
    Temperatuur: 100 ºC
    Tijd: 3 minuten
  9. Na 2 minuten geeft de stoomoven automatisch aan dat de bokchoy geplaatst kan worden.
    Functie: Koken Menu
    Temperatuur: 100 ºC
    Tijd: 1 minuten
  10. Haal alle groenten uit de stoomoven en garneer deze rondom het piepkuiken op het bord