Gestoomde zalm met krieltjes en groenten

Voor 4 personen

Ingrediënten
4 stukken zalmfilet à 150 gram
100 gram bospeen
1 stronk broccoli
200 gram vastkokende krieltjes

Voor de gremolata (kruidenmengsel):
1 citroen
2 teentjes knoflook
4 takjes platte peterselie
2 ansjovisfilets


Bereidingswijze

  1. Schil de bospeen en leg de bospeen in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Was de krieltjes en snijd deze doormidden. Leg de krieltjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  3. Was de brocolli. Snijd de roosjes van de stronk en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
  4. Leg de stukken zalmfilet in een dichte stoomovenpan. Doe er naar wens zout en peper op.
  5. Selecteer in Koken Menu de groenten die gestoomd worden: bospeen, broccoli en krieltjes. Met de functie Koken Menu zorgt de stoomoven ervoor dat alle gerechten gelijktijdig klaar zijn.
  6. Als de groenten klaar zijn, breng je de temperatuur van de stoomoven omlaag. De groente kan erin blijven zitten, zodat het warm blijft. De zalm kun je erbij plaatsen.
    Functie: Stomen / Koken universeel
    Temperatuur: 70 ºC
    Tijd: 4 minuten
  7. Rasp de schil van de citroen.
  8. Maak de knoflook schoon en snijd deze zeer fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn. Snijd ook de ansjovis in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten met elkaar.
  9. Plaats de zalm in het midden van het bord tussen de krieltjes en groenten.